Forum for 78-samlere

Forum for 78-samlere

Forum for 78-samlere

Dette skulle gerne blive et debat-forum for samlere af 78'ere.

Milos registrering i Rødovre 1956

78'erePosted by George Brock-Nannestad Wed, March 13, 2019 17:50:41
Jeg regner med, at det er den samme person, som 20 år tidligere er H. O. Milo.

Jeg har ikke forfulgt virksomheden efter 1957. Det står selvfølgelig enhver nysgerrig frit for at gå til KTAS og se, hvor denne person havde telefon.

Bedste hilsner,


George

Star Radio i register

78'erePosted by George Brock-Nannestad Sun, March 03, 2019 00:53:28
Star Radio kunne findes i handelsregistrene:

Ja, og nu kan alle jo se, at jeg skrev noget vrøvl i kommentaren til Jans billede af hylsteret. Det var mange timer siden jeg kopierede indføringen, og jeg havde glemt, at initialen 'V.' stod for 'Valdemar'. Vi kan glemme alt om elektroinstallatøren Villy (medmindre det var en slægtning, som flyttede butik tættere på). Og det er da skægt, at både V. Petersen og "Star Radio" v/ V. Petersen kom til at handle med radioer.

Ifølge Statstidende og dermed handelsregistrene var virksomheden ikke ophævet endnu i 1957.

Bedste hilsner,


George

Musica-presning

78'erePosted by George Brock-Nannestad Sun, February 24, 2019 00:50:58
Jeg har nogle TONO frekvensplader med hvid etiket. Men det er bagsiden af en Musica-etiket, så TONO pressede også for Telefunken i Danmark.

Jeg havde billedet liggende, og det kan da godt være, at jeg har lavet et negativ ud af det for tydelighedens skyld. Pladerne er utilgængelige hos mig idag.

Bedste hilsner,


George

Holstebro Musikhandel

78'erePosted by George Brock-Nannestad Sun, February 24, 2019 00:11:35
Det er jævnt og kedeligt men absolut korrekt: virksomheden var blevet bekendtgjort i Statstidende:


Virksomheden var ikke blevet lukket i 1957.

Det er altid sjovere, når der er flere navne involveret, som man kan følge gennem registrene. Men Holstebro var let at søge frem, så jeg har ikke brugt for meget tid.

Bedste hilsner,


George

UG Radio og Crown Radio, Næstved

78'erePosted by George Brock-Nannestad Fri, February 22, 2019 16:43:37
Her ser man, hvorfor Handelsregistrene kan være så nyttige: man får vigtig person-informationAk, det skulle ikke vare så længe:


Advokaterne må have forhandlet med dem, der blev til Crown Radio, men der skete tilsyneladende ikke nogen ændring i status, eller også blev den først registreret i 1956:


Crown Radio må have været optimistisk (og de overlevede!), for i 1940 lod de ekstra tekst optage i telefonbogen (mod betaling, naturligvis!)

Jeg forstår mig ikke på registrering af officielle oplysninger, jeg henter dem blot.

Bedste hilsner,


George

Bjørns Radio i København

78'erePosted by George Brock-Nannestad Tue, February 19, 2019 19:07:44
Handelsregistrene fortæller her meget, f.eks. om stiftelsen:

Men der skete ændringer:


Det skal her bemærkes, at hvis de involverede havde boet i Københavns Kommune, ville der ikke stå, hvor de kom fra (eks. Frederiksberg, Hellerup, etc.) Man kan undersøge navnene i telefonbøgerne og se f.eks. flytning fra Frederiksberg til Hellerup.

Men det ser ikke ud, som om det gik godt med den uændrede Fortsættelse:


Men forhåbentlig blev forretningen med goodwill solgt.


Det gik nu heller ikke så godt:


Han fik med andre ord en partner. Og også her giver livet udfordringer:


Det kan jo være så godt. Men der er intet tilgængeligt (ikke indscannet af Kgl. Bibliotek endnu) for 1954 og 1955. Noget må der være sket, fordi mange efterfølgende årsregistre siger:

Der står, at denne virksomhed blev oprettet i slutningen af 1955. Men navnet er interessant, fordi der også var mindst én Randow involveret i Selandia Radio.

Som sagt kan interesserede få kortlagt mere ved at kombinere adresseinformationer fra hylstrene med de involverede navne og undersøge i KTAS Navnebogen, som Enigma (næsten nyt men ikke særligt relevant navn for Post- og Telemuseum) har gjort mere eller mindre tilgængelig på deres hjemmeside. Jeg har heller ikke været ind over KRAK i ovenstående. Min erfaring er, at det er KTAS, som følger bedst med i udviklingen, fordi abonnenterne var meget flinke til at meddele ændringer og få ønsker opfyldt (mod betaling). Man var dag-til-dag meget mere afhængig af telefonen end af, om en grossist kunne finde én i KRAK. Men KTAS dækker kun København og Sjælland (og Bornholm? det har jeg ikke haft brug for).

Bedste hilsner,


George

Selandia i praksis

78'erePosted by George Brock-Nannestad Sun, February 17, 2019 17:00:20
Jeg glemte at skrive Subject første gang, så jeg må på den igen. Der var som sagt bid i Handelsregistrene, og de referer, at der var en indføring i Statstidende:

Men i KTAS 1949 kunne man ikke slå op på Selandia som sådan, men

kunne være den første butik. Ja, ja, der står Thork. og ikke Arne, men alligevel!

Selandia var en kæde, her indføringen i KTAS Navnebogen 1953:
Bemærk de fine adresseangivelser! Det var noget kunden bestemte og betalte for.

Bemærk ligeledes den sølle billedkvalitet fra Enigma: jeg har tidligere fortalt, at de har indscannet nogle mikrofilm, som KTAS lod lave, og det er en virkeligt god idé, men de bygger på sand, for mikrofilmningens kvalitetskontrol var der ikke. Den viste kvalitet er gennemsnitlig -- der findes både bedre og (især) dårligere billeder. Det er en virkelig skam, for der bliver nok aldrig råd til at gøre det bedre.

Gå selv videre på jagt i de forskellige registerindscanninger!

Bedste hilsner,


George

Diskografiske oplysninger

78'erePosted by George Brock-Nannestad Mon, December 17, 2018 15:49:36
Der er sket et stort fremskridt i adgang til oplysninger om Gramophone Co. og senere optagelser fra EMI.

Alan Kelly, som var en af de store bidragydere til de forskellige "Voices of the Past"-diskografier (DA og DB, "Plum label", Italian Catalogue, etc., samlede under hele livet oplysninger, som han skrev ind i Word. Han udgav adskillige af sine matrice-bogstavs-diskografier og nationale diskografier på CD-R, som han solgte til dem, der kendte til det. Der var selvfølgelig også nogle snyltere, som blot fik kopier af CD-R-erne fra andre.

Alan Kelly døde (vistnok) sidste år (måske forrige år), men hans arbejde er fortsat og nu moderniseret, og nu kan man besøge

http://www.kellydatabase.org/Entry.aspx

og lave databasesøgninger. Som man kan se på hjemmesiden er der netop her i efteråret gjort enorme fremskridt. Vi har jo været så heldige i Skandinavien, at vi har haft Liliedahl (i flere udgaver), men nu kan det være, at man blot kan lave præcise søgninger og få de samme oplysninger. Men ulempen ved søgninger er, at man ikke kommer til at se nabo-oplysninger, som kunne udvide ens horisont.

Bedste hilsner,


George

P.S. Kelly skrev til sine Word-filer introduktioner, som tilsammen udgør en lille diskografisk historie om Gramophone Co. Jeg har endnu ikke set efter, om de også kan findes på hjemmesiden.

Next »